dijous, 16 de desembre del 2021

Sense fer soroll, l'Andreu Alanyà a Tortosa

Ahir, el poeta de Batea Andreu Alanyà va presentar el seu darrer treball "Sense Fer Soroll", de l'editorial LinX edicions. Quan, ja fa uns dies,, em va demanar que fos jo qui li presentés el poemari, la veritat és que em vaig emocionar. L'Andreu, per mi, és més que un gran poeta de la Terra Alta, és un bon amic. Una persona d'aquelles que un dia el destí et porta a conèixer i que desitgis que la seva amistat t'acompanyi per sempre més. Durant la presentació es van destacar els trets fonamentals de l'autor: bondat, l'animo reivindicatiu, la seva facilitar per comunicar exactament allò que vol dir i sobretot la imperiosa necessitat d'estimar.

A la presentació van participar-hi els membres de l'Ateneu Calero: Isabel Labòria i Montse Cateura, recitant, i l'Enric Franch a la guitarra. L'Editor també va voler destacar la força dels versos de l'Andreu, davant el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa que va ser-hi present.
La Irene Prades, com sempre, va obrir de nou les portes de la biblioteca a un autor de la terra, en majúscules, a un home que, sense fer soroll, ens ha anat entrat al cor de tots aquells que hem tingut la sort de conèixer-lo.
Altres cops he parlat d'aquest llibre en el blog, però deixeu-me dir, que si voleu conèixer de debò a l'Andreu, no podeu deixar de llegir aquesta magnífica obra.

Torno per foscos carrerons
amb passió ardent de protesta
desig d'alliberar el dens ofec
d'un dia que es desfà.
Passat profund sense innocència,
dolçor amable plena de seny,
avara follia incorruptible,
fresc oblit despietat i cruel.

Andreu Alanyà
(Sense fer soroll)






2 comentaris:

  1. Tot un immens plaer poder tornar a compartir amb amics tot això que tant ens apassiona. Amistat que va més enllà dels lligam del vers i la paraula. Que el destí ens doni més dies plens de llum per retrobar-nos i poder tornar-ho a fer,ho tornarem a fer amic.sense cap dubte. SALUT I POESIA.

    ResponElimina
  2. L'Amistat és el més bonic que podem treure d'aquest món de poemes.

    ResponElimina

Comentaris