dissabte, 18 de desembre del 2021

El Bulevard Insomne es presenta a Tarragona.

Dissabte divuit de desembre de 2021, el Museu d'Art Modern de Tarragona ha obert les portes al Bulevard Insomne de la nostra estimada poetessa Carme López.

Davant un fons de precioses i evocadores imatges la poetessa Núria Freixa n'ha fet una magnífica presentació, tant de l'autora, com de l'obra. La Carme visiblement emocionada, però segura de si mateixa, com sempre, ha volgut fer partícips a bona part del públic, fent-los aixecar dels seients i demanant que recitessin alguns dels microversos que conté aquest meravellós poemari. La Vanessa Martí Simonka i jo mateix, hem tingut la sort de ser elegits per fer-ne una declinació més amplia i reposada. Per acabar, com no podia ser d'una altra manera, un petit homenatge al poeta recentment desaparegut Pau Civit, un homenatge que ha acabat en un plor sentit, per bona part del públic assistent.

Per mi, aquesta presentació ha estat quelcom especial per diversos motius. En primer lloc, pel fet que quan un autor et demana prologar el seu llibre et demostra una confiança total i absoluta; però a més una amistat sincera. En segon lloc, perquè per mi la Carme és una escriptora d'aquelles que perdurarà en el temps. Fa molt que la segueixo i sempre he lloat la immensa capacitat de creació que té. No hi ha dia que no obri el Facebook i no tingui el plaer de poder llegir un nou poema de la Carme, almenys un, a quin el més bo. Aquesta virtut està a l'abast de molt pocs poetes. A més de tot això, que no és poc, el més important és que la Carme és una amiga, com ella mateixa a dit, quan ens necessitem, estem; i al cap i a l'afí les persones, talment com les paraules, d'una en una som ben poca cosa, però quan trobem un nexe d'unió amb altres formen aquell vers preciós que dona per resultat el poema que acaba omplint un llibre i els llibres sempre ens deslliuren de la soledat. Nosaltres, necessitem poc més de la poesia.
Núria, Vanessa un veritable plaer recitar al vostre costat. Carme, gràcies per tenir-me en compte sempre.












2 comentaris:

  1. El meu profund agraïment per aquesta crònica que has fet del dia d'avui on has reflexat al mil·límetre totes les sensacions i emotivitat que ens ha envoltat. Mil gràcies a la Núria Freixa , Vanessa Martí Simonka , Judit Queralt Farré, Anna M. Roman i a tot el públic assistent com també als que volien venir i no han pogut. Quedarà un record entranyable d'aquest dia envoltada de tants bons cors i el teu aixopluc sense límit! Seguim!!!❤️

    ResponElimina
  2. Gràcies a tu per confiar en mi. Ha estat preciòs.

    ResponElimina

Comentaris