dimecres, 8 de desembre del 2021

Joana Serret,Premi Lo Grifonet 2021

De vegades un no disposa del temps suficient per poder escriure tot allò que vol dir. He de confessar que aquest post arriba tard, però finalment arriba.

I és que no puc deixar, almenys, quatre coses escrites sobre el que crec que representa el Premi Lo Grifonet 2021, que Òmnium Cultural Terres de l'Ebre aquest any ha concedit a la bibliotecària Joana Serret i Fabra. Pels que no ho saben, el Premi vol reconèixer a una figura de les Terres de l'Ebre, que ha destacat en la defensa de la llengua o les arts en general.
De vegades ens presenten a les bibliotecàries com a persones esquerpes, que es tanquen en la seva soledat, envoltades de llibres i silencis, i això no és ben bé així. M'atreviria a afirmar que més aviat tot el contrari.
A les terres de l'Ebre tenim la sort de comptar amb bibliotecàries que viuen la seva feina, l'estimen i a més ens fan estimar els llibres. Cada mes ens passen els fulletons abarrotats d'actes que preparen amb tota la il·lusió del món perquè tot-hom pugui trobar alguna cosa interessant, i tots ens poguéssim identificar en aquestes catedrals de les paraules.
La Joana n'és un exemple clar. Ha fet de la biblioteca d'Amposta la casa de tots. S'ha preocupat sempre per donar veu als escriptors de les terres de l'Ebre i a més ha instaurat les Jornades dels escriptors Ebrencs que s'han convertit en el punt de trobada més important pels autors del territori.
Com van dir els membres de la junta d'Òmnium no va haver-hi cap escletxa a l'hora de decidir la guardonada d'aquest any, havia de ser la Joana. Una dona que, per a mi, ve a representar a totes les bibliotecàries que dia a dia treballen per fer de la cultura el nostre aliment.
Felicitats, Joana, no defalleixis mai i per sobre de tot no perdis aquesta humilitat que et caracteritza.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris