diumenge, 1 de desembre del 2019

V JAM Poètica del països catalans


El passat dissabte 30 de novembre de 2019, l'associació l'Escarritx Poètic de Montblanc va organitzar la V JAM poètica dels països catalans. 

54 poetes, units per la mateixa llengua, vam omplir de versos l'auditori Sant Jordi, d'una ciutat en la qual, per desgràcia, encara són molt visibles els danys provocats per les darreres riuades.
Com cada any, l'organització va estar impecable. Va precedir el recital, l'esmorzar de pa amb oli i xocolata i una copa de vi i la visita guiada pels llocs més importants de la ciutat. 
No hi van faltar ni els poemes sobre la devastació d'algunes zones de Montblanc, com el pont vell, ni tampoc els reivindicatius, demanant la llibertat dels presos polítics o el dret al fet que la gent pugui manifestar lliurement les seves idees. En acabar, un dinar de germanor on alguns no es van poder estar de recitar els darrers poemes, aquest cop, amb un toc d'humor.
Agrair a l'Escarritx Poètic i a Pau Cívic l'esforç perquè aquest acte es mantingui viu any rere any. I a l'Ajuntament de Montblanc que segueix apostant fort per la cultura, tot i les dificultats.
Va ser un dia de retrobades, de compartir versos amb gent molt estimada i també de constatar l'esforç que està realitzant la ciutat per poder tornar a la normalitat. Els carrers eren plens de paraigües blaus, música alegre i gent ballant, per demostrar que els montblanquins tenen la força i l'empenta que cal, per sobreposar-se a les desgràcies.
Esperem que els nostres humils poemes, per un instant, els fessin desconnectar de la magnitud de la tragèdia. Si ho vàrem aconseguir, ens donem per satisfets.
Gràcies per, com sempre, comptar amb la poesia que fem a L'Ametlla de Mar.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris