dilluns, 25 de novembre del 2019

L'ofici d'escriure i ser dona


Un dels objectius que es va posar l'Ateneu Calero en el moment de la seva fundació, va ser precisament fer d'Ateneu. És a dir, reunir gent per obrir debat sobre un tema en concret. I exactament això és el que va succeir aquest passat diumenge, al Centre d'Interpretació de la Pesca de L'Ametlla de Mar. Set dones: Carme López, Ester Berenguer, Roser Llanes, Pilar Cabrera, Isabel Labòria, Àngels Puente i Isabel Ribera, varen mantenir un animat debat, perfectament moderat per la Montse Cateura, sobre l'ofici d'escriure i ser dona. Se'ns va fer curt. Des del meu punt de vista, el més interessant d'aquestes discussions, és comprovar que tot i coincidir en alguns aspectes essencials, com per exemple: que com el paper i el llapis no hi ha res, o que la poesia emana de l'interior de l'ésser i és molt complicat fer-la per encàrrec, en altres hi havia discrepàncies, que van haver de defensar. També, com no podia ser d'una altra manera, va aparèixer, com a tema de conversa, la possible discriminació de la dona dintre del món literari, o la dificultat que tenen les dones per ser compreses pels marits, quan seuen a escriure. A mi, personalment, va haver-hi moments que em va semblar que estàvem en una altra època. Potser sí que encara hi ha moltíssima feina a fer...

No van poder faltar els preciosos versos que ens van regalar, recitats amb la delicadesa de dona, i la dolça música de l'Enric Franch.
Segurament, aquest no serà l'únic debat. En viurem d'altres. Però el cert és que ha estat el primer, ens ha fet gaudir força i el més important, ha estat protagonitzat únicament per dones.
Felicitats!













2 comentaris:

  1. Una experiència molt interessant i enriquidora, sobretot el poder compartir les nostres vivències, opinions i desitjos. Valoració del tot positiva, endavant!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies Àngel per aquestes paraules, on ens expliques tan bé l'experiència d'ahir, del tot enriquidora!
    Isabel Ribera Carné

    ResponElimina

Comentaris