dimarts, 5 de novembre del 2019

"Aquella Norton", de Conxa Solans


I l'Ateneu Calero de la SCER, no s'atura. El passat 20 d'octubre de 2019, van tornar #losdOmenges de l'Ateneu. Com és habitual, a les 12.00 h,es va iniciar l'acte, amb la presentació de la primera novel·la de la Conxita Solans. Una historiadora habitual de les conferències organitzades a l'Ametlla però, que aquest cop, se'ns descobria com a novel·lista, en un Centre d'Interpretació de la Pesca, que es va entregar a l'autora des del primer moment. 

La responsabilitat de presentar "Aquella Norton", que així es titula l'obra, va recaure en mi. I tot i que en un principi estava una mica desbordat, la personalitat de la Conxita m'imposava força, al final, m'ho va posar molt fàcil. No tan sols amb la seva actitud: no defugint cap pregunta i seguint-me el joc sense entrebancs, sinó també amb el contingut de la seva obra. 
La Conxita, en aquest llibre, no pot amagar la passió per la història. És per aquest motiu que ambienta perfectament: aquells dies de guerra, els canvis socials, les transformacions familiars, les disputes, els dies al front i a la rereguarda, el fet d'estimar en temps de conflictes... En fi, que amb la seva prosa rica, però a la vegada clara i perfectament comprensible, ens capbussa de ple, en una preciosa història d'amor a tres bandes, carregada de misteri, de dolor i de goig. Que ningú cregui que és un llibre de guerra, no, aquesta és una novel·la d'amor, de lluites internes, de veritats ocultes durant anys, d'aquelles que una filla té dret a saber.
No puc més que felicitar a la Conxita Solans, per fer-me xalar de veritat amb "Aquella Norton", agrair-li que hagi confiat en mi per presentar l'obra i, per descomptat, animar-la a seguir escrivint, tal com ho fa, enganxant al lector amb una facilitat indiscutible.
No puc acabar sense agrair a la Regidora de Cultura i l'Alcalde, el suport, sempre necessari,que van donar a l'acte.
A totes i a tots, us recomano, que us féssiu el regal de gaudir de la lectura, durant uns dies, viatjant amb "Aquella Norton" pels complicats camins de la guerra.





Si vols veure la presentació d'Aquella Norton a l'Ametlla de Mar entra aquí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris