dissabte, 23 de febrer del 2019

Versos per la llibertat a Xerta


Ahir, a Xerta, vam tornar a viure un altre dia carregat d'emocions. Finalment, tot i els contratemps, gràcies a un parell d'amics d'aquells que quan et fan falta sempre hi són, vaig poder participar en aquest acte "Versos per la Llibertat", per reivindicar l'alliberament dels presos polítics, al poble de la Carme Forcadell, i us puc assegurar que va valer la pena.
Xertolines i xertolins van abarrotar la sala de l'Ajuntament per escoltar com els poetes, vinguts de diferents indrets del territori, alçaven la veu en forma de versos, denunciant la situació política actual del país, barrejant poemes d'escriptors consagrats com Machado, per posar un exemple, amb textos propis. 
Es van viure moments d'una forta càrrega emocional, però també d'altres de festa i alegria, sempre ha estat la nostra manera de reivindicar les coses, com quan el grup de balladores i balladors de Jotes ebrenques de Santa Bàrbara, ens va delectar amb una demostració d'aquest ball tan nostre, o quan un parell de balladors del grup, acompanyats pels atrevits Xavier Aragó i Conchita Jimenez es van aventurar a cantar un seguit de Jotes Ebrenques escrites expressament per aquest acte. 
Tant de bo que el col·lectiu Dillums d'Arts al Forn, ben aviat pugui deixar d'organitzar actes com aquests i dedicar-nos tots plegats a escriure sobre l'amor i el desamor, a enaltir els preciosos racons del nostre país o a inspirar-nos en una primavera permanent que s'acabi imposant a aquest llarg hivern... Coses d'aquestes que fem els poetes. Això evidenciaria que la normalitat s'hauria instaurat a casa nostra.
Entretant seguirem, pacíficament, escrivint i alçant la veu contra les injustícies, el paper sempre guanya la pedra.


www.angelmarti.cat







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris