dimarts, 2 de febrer del 2021

Acomiada'm d'ella

 Fa uns dies, per combinacions estranyes d'aquelles que ens presenta el destí, em va caure a les mans la darrera novel·la de l'Elena Solé: "Acomiada'm d'ella" publicada per edicions Forment. L'Elena és una veterana de la narrativa i aquesta ja és la seva cinquena novel·la.

Els que aneu seguint aquest blog sabeu que no acostumo a fer crítiques de llibres, però en aquest cas vull fer una d'aquelles excepcions que de vegades faig.
Des del meu punt de vista "Acomiada'm d'ella" té tot allò que ha de tenir una bona novel·la: Un llenguatge ric però a la vegada força entenedor, una trama original, un nus potent i un final inesperat que sorprèn el lector.
El llibre es pot llegir tranquil·lament amb un parell de dies; són 220 pàgines. Des d'un principi l'autora sap mantenir en vil al lector i fa que l'interès vagi creixent a mesura que avança la història. Ens submergeix en el món dels llibres d'una manera força original.
La novel·la està carregada de missatges de vida dissimulats camaleònicament entre les paraules. L'autora ens vol fer reflexionar sobre les dificultats de la vida i la lluita permanent per alliberar la nostra ment del passat que dol.
Per mi el gir final és genial, destapant al lector tot un món insospitat.
No vull parlar més de la novel·la per evitar, involuntàriament, revelar alguna cosa que pugui destapar el misteri que l'envolta i amb el que l'autora juga constantment.
Felicitats Elena, des del primer moment he quedat atrapat en aquesta tela d'aranya que has sabut teixir pàgina a pàgina i en cap moment, d'ençà que vaig començar-lo, l'he pogut deixar; poca cosa més es pot dir d'una novel·la, l'enhorabona.



2 comentaris:

  1. Magnífic comentari, Àngel, nosaltres, en el procés d’editar-lo, tampoc podíem deixar de llegir-lo i comentar el fons emocional, el toc literari i l’esperit personal de superació que transmet el llibre.
    Fenomenal la teva crítica, salutacions!

    ResponElimina
  2. Gràcies Marta, ha esstat un veritable plaer poder-lo llegir i gaudir-ne.

    ResponElimina

Comentaris