diumenge, 21 de gener del 2018

Versos Contra la Violència a L'Ametlla de Mar


El passat 14 de gener de 2018, el CIP de l'Ametlla de Mar va tenir el plaer d'acollir la presentació del llibre "Versos contra la Violència". L'acte organitzat pel col·lectiu Calacultura i amb el suport de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va tenir una bona acollida al municipi i la sala principal del Centre d'Interpretació de la Pesca es va omplir.
Més de 70 autors s'han unit en aquest llibre per alçar la veu contra la violència de l'1 d'octubre i deixar testimoni escrit d'un episodi que mai hem d'oblidar. 
L'Alcalde de l'Ametlla de Mar va obrir l'acte, en el que varen participar divuit dels artistes, que han col·laborat en aquest projecte. 
J.M. TibauEduardo Margaretto i Ricardo Gascón, els ideòlegs del projecte, van ser els encarregats de presentar el llibre, els beneficis del qual aniran destinats a editar més exemplars per regalar a tots els centres escolars de Catalunya.
El públic assistent va poder gaudir també dels textos de: Fede CortesConxita Jiménez, Pilar Cabrera, Pili Alegria, Montse Pallarès, Màrius Pont, Núria Menasanch, Baltasar Casanova, Vicent Pellicer, Elena Solé, Josep Messeguer, Jordi Duran, Joan Callau i Àngel Martí, acompanyats a la guitarra per Barto Merino i Carlos Lupprien
L'Enric PaniselloMario Pons i la Pili Cugat i Carlos Lupprien van posar la cirera musical al pastís.
Tot plegat un acte molt emotiu en el qual alguns dels assistents, entre els que m'he d'incloure, en algun moment no van poder amarrar alguna llàgrima que no es volia perdre l'espectacle.
L'acte el va tancar el Delegat del Govern a les Terres de l'Ebre Xavier Pallarès, que va voler destacar la importància de lluitar pacíficament, com saben els escriptors i poetes, contra la violència, lema del llibre "el paper sempre guanya la pedra".

Gràcies Montse Pallarès pel teu detall.

Però "Versos contra la violència" no s'atura aquí. Hi ha molt de camí per fer i portarem la paraula a qualsevol lloc del nostre País que ho demani. Aquí us deixo el llistat de les properes presentacions i el nom dels organitzadors, per si voleu més informació.

Flix, 24 de gener (Andreu Carranza ANC).
Falset, 28 de gener (Fede Cortés.)
La Ràpita, 2 de febrer (Eduardo Margaretto).
Deltebre, 3 de febrer.
Aldover, 23 de febrer.
Barcelona, llibreria Calders, 1a quinzena de març (Eduardo Margaretto).
Amposta, 21 de març (Rafael Haro.)
Arnes, 30 de març (Elena Solé).
Santa Bàrbara, entre 20 abril i 9 de maig (Màrius Pont).
Roquetes, 6,7,8 o 13 abril (Toni Térmens i María José Piñol).
L'Ampolla (Màrio Pons) pendent concretar.
Vall-de-roures, pendent concretar.
Port (Vicent Pellicer) pendent concretar.
Reus (Carme Andrade) pendent concretar.

El paper sempre guanya la pedra.


Versos contra la violència (Editorial Onada 2017)









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris