dissabte, 30 de desembre del 2017

Versos contra la violència, El Llibre


1 d'octubre de 2017, la violència policial commou Catalunya. Dos membres de "DilluMs d'Art al Forn" de Tortosa es posen en contacte pel watts del col·lectiu. Formen part d'un grapat de gent de la cultura de les terres de l'Ebre que es reuneixen cada primer dilluns de mes a Tortosa. Protagonistes de la conversa Roquetes i Sant Carles de la Ràpita. Jesús Maria Tibau que li pregunta a Ricardo Gascón si sap alguna cosa de la Ràpita i si s'ha de fer alguna cosa al respecte des del món de la cultura. Ricardo que truca a Eduardo Margaretto, de la Ràpita, i li pregunta com està. Eduardo li respon que destrossat i des de "DilluMs d'Arts al Forn" li proposen fer l'únic que poden i saben fer, agafar un cotxe i baixar a recitar, quatre poemes, en algun bar de la Ràpita, per donar suport. J.M. Tibau que obre un grup de WhatsApp, per si algú vol acompanyar-los, i com sol passar en el món de la cultura, en unes poques hores, el nombre de participants creix exponencialment. El dia 2 al migdia dos recitals en marxa.
Sota el lema "Versos contra la violència" s'organitza un recital a Sant Carles de la Ràpita el dia 7 i l'endemà a Roquetes, amb una participació notable tant de poetes i músics, com d'espectadors. A partir d'aquests actes es decideix que aquests versos no poden morir en l'oblit. L'editorial Onada es presta a editar un llibre on quedin recollits, perquè els nostres joves no oblidin mai aquest 1 d'octubre de 2017, i que els beneficis es destinin a repartir aquest poemari pels centres educatius de Catalunya.
A partir d'aquí Valer Gisbert fa una adaptació teatral dels poemes i ahir, 29 de desembre de 2017, es presenta oficialment el poemari a l'auditori de Tortosa.
Aquesta és, de forma resumida, la petita història de "Versos contra la violència", un poemari que MAI hagués hagut de néixer i que mai deixarem morir.
Gràcies a tots els músics i cantants, actrius i actors, ballarins i ballarines, escriptors, escenògrafs, càmeres, il·luminadors i tècnics de so, escriptors, Ignasi Blanch, Valer Gisbert, Jesús, RicardoEduardo, entitats col·laboradores i a l'Ajuntament de Tortosa que va cedir l'auditori, per fer-nos gaudir d'una nit màgica com la d'ahir.
No voldria acabar aquest post sense recordar que amb aquest espectacle s'inicia una roda de presentacions per Catalunya per donar a conèixer l'obra, la propera el diumenge 14 de gener a les 12.00 h, dintre dels Vermuts de Calacultura, al CIP de L'Ametlla de Mar amb la presència d'alguns dels autors i autores que han participat i gent de la Ràpita i Roquetes, pobles que van patir directament la violència i que ens explicaran com un van viure. 
Vine a fer el Vermut amb nosaltres!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris