dimecres, 15 de març del 2017

Carta a Maria, Andreu Alanyà


El passat dissabte 4 de març de 2017, el poeta bateà i amic, Andreu Alanyà Blanco, va presentar al seu poble el primer poemari, Carta a Maria, editat per Neopàtria, superant totes les previsions de públic assistent. En un auditori replet, l'autor va explicar l'origen del títol d'aquests punyents versos, que es claven a l'ànima del lector com una daga enverinada. En paraules d'Alanyà, Carta a Maria és un llibre dedicat a la filla que mai li va néixer, que es va quedar pel camí i va deixar sol al seu germà bessó en el viaró de la vida.
En cadascun dels poemes, l'Andreu glopeja d'una en una cada paraula, lentament, com quan acarona a la Maria, per anar trenant uns versos que arriben a les entranyes del lector esgarrapant-li un dolor, que no pot més que compartir amb l'autor. El neguit, la soledat, l'esperança que s'esmuny, allò que mai podrà ser... Conceptes que ens va dibuixant en aquests fulls amarats de tristor i somnis fugits.
Un poemari, que com el bon vi de la seva terra natal, s'endevina treballat i reposat en cavernes fosques i ombrívoles durant un llarg temps i enceta quan amb primavera que s'atansa, els primers brots verds obren l'ull a la llum.
Us puc ben assegurar que la lectura pausada i minuciosa d'aquest poemari no deixarà indiferent a ningú i us endinsarà en el més profund de l'Andreu.
Vàrem tenir la sort de poder compartir aquest primer despertar de Carta a Maria amb l'autor, la seva dona i el seu fill i us he de dir, que va ser un dia d'aquells que valen la pena.

Gràcies Andreu per deixar-nos compartir amb tu aquest dia tan especial.

Àngel Martí




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris