dimecres, 10 d’agost del 2022

Tres anys de l'Ateneu Calero

Avui fa tot just tres anys del primer acte que va organitzar l'Ateneu Calero. Va ser un homenatge, en forma de recital poètic, al poeta calero Josep Consarnau, el qual, per desgràcia, va passar a millor vida al cap d'un temps. Es va fer a la plaça de l'Amerat de l'Ametlla de Mar, on es va aplegar bona part de la seva família, els membres de l'Ateneu i amics de l'Associació Poemes al Vent. Amb aquella trobada vàrem començar a escriure la història d'aquest col·lectiu cultural, que des de les hores no ha parat de créixer. En aquests moments hi formen part seixanta-cinc persones en el grup general, vint-i-vuit del club de lectura i més d'una vintena en la secció de pintura.
Les circumstàncies no ens ho han posat gens fàcil. El confinament va ser un fort entrebanc per poder continuar endavant, però ho vam aconseguir. La pluralitat de l'equip ens va permetre poder continuar creant actes, encara que fossin virtuals i d'aquesta manera mantenir vives les inquietuds i les il·lusions dels que en formem part.
Les activitats han estat moltíssimes i variades: conferències, presentacions de llibres, exposicions de pintura, programes de ràdio per divulgar la cultura, projeccions cinematogràfiques, activitats als centres d'avis, actuacions musicals, viatges culturals... Però la filosofia, sempre la mateixa: promoure la cultura del territori, dona veu a nous valors locals, donar a conèixer la creativitat de la gent de la Cala, distreure a la gent gran o desfavorida, fomentar els valors de la igualtat i la llibertat d'expressió, promoure la inclusió dels nouvinguts a casa nostra i salvaguardar les identitats culturals del nostre poble.
Com a recent president de l'entitat, en nom de tots, m'agradaria agrair a totes aquelles persones que des d'un principi ens han donat suport en el projecte:
Als membres de la SCER, que no van dubtar ni un segon en incloure'ns dintre de l'entitat.
A l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, que des de la regidoria de cultura ens ha facilitat les coses a l'hora de poder fer realitat les idees i per la cessió dels espais.
A l'equip de cultura de l'Ajuntament per la distribució de cartells i està pendents de les nostres necessitats.
Al bar Calacris i al Bar Parisien, per cedir-nos els espais quan ens ha calgut i d'aquesta manera poder gravar entrevistes.
A la Carme Gaseni , que des de la biblioteca de Tarragona ens ha donat suport constant al Club de lectura, fent totes les gestions per aconseguir els llibres.
A La Cala rtv, per fer-se ressò de les nostres activitats.
Als comercians de la Cala per, setmana rere setmana, penjar els nostres cartells als seus aparadors.
A Gil Publicitat, pel tracte especial que sempre ha tingut amb la nostra entitat i les facilitats que ens ha donat.
Als amics de Dillums d'Arts al Forn, per donar-mos veu a les seves trobades, a Tortosa.
A la tasca del president sortint, Joan Borràs, al capdavant de l'equip durant aquests tres anys.
A tota la gent que ens va seguint dia a dia, tant en els actes en directe com a les xarxes socials i que de fet són les que donen sentit a la nostra feina.
I molt especialment a tots i cadascun dels membres de l'Ateneu, que d'una manera o una altra i dintre de les seves possibilitats, han posat el seu gra de sorra, de forma totalment desinteressada, perquè el projecte continuï endavant.
Esperem que puguem celebrar l'aniversari de l'entitat durant molts anys i d'aquesta manera seguir apropant la cultura a la gent de la Cala.

Us animo a participar en aquest engrescador projecte en qualsevol de les seves seccions, ben segur que no us penedireu. 

                                                                                                                                  Àngel Marti






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris