dimarts, 23 de novembre del 2021

Parlem de la Josepa Ribera Vallès

Després de tres anys organitzant trobades de poesia a Piera ja toca que li dediquéssim unes línies a la Josepa Ribera Vallès, una administrativa poeta o potser una poeta administrativa, que porta a la sang els versos i que empenta amb tota la seva força accions per reivindicar la importància de la poesia al nostre País.
Us podeu preguntar per què avui; doncs pel fet que he rebut el darrer llibre de "Piera en vers", on la Josepa ha pogut aplegar trenta-tres poetes, entre els quals tinc el plaer d'estar, que escriuen allò que senten: rabia, amor, decepció, il·lusió... cadascun amb el seu estil, però tots han volgut estar-hi. I és que a la Josepa un no sap dir-li que no. La vitalitat que desprèn és contagiosa i aconsegueix que tot vagi fluint suaument i amb claredat.
Crec que en aquests moments difícils per ella, li hem de reconèixer tota la feina feta, puix que a més és una feina de qualitat.
"Piera en vers" és un magnífic poemari, amb una edició impecable, de Forment Edicions, i portada suggestiva, prologat per la regidora de cultura de Piera Anna Pallerols Ferrer, que us recomano que llegiu.
Josepa, gràcies per la teva incansable feina i per, any rere any, treballar perquè per almenys un dia Piera sigui el centre de la poesia.
Molta força i molts d'ànims en aquests temps difícils, ben segur que la poesia t'ajudarà.

 


RE ESTIMAR

 

Beure de les fonts de la memòria.

 

Sentir aprop una olor, un encant,

una flaire reconeguda.

 

Re estimar

trobar proper

un recés, un pensament, una paraula.

 

Re estimar

com renovar uns vots,

com recollir el farcell,

dels records preuats i entranyables.

 

Re estimar,

retrobar un temps

un poder,

uns braços acollidors que bresen.


Josepa RIbera







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris