dimecres, 11 d’abril del 2018

Llibres de casa per Sant Jordi

Aquest Sant Jordi regala llibres de casa.

 Aquí en tens cinc per triar.




https://www.amazon.es/Llunes-vellut-i-marbre-poemes/dp/1522096647


Entre totes aquestes llunes de vellut i marbre, he anat escrivint i recitant de tot allò del dia a dia. Així, he viscut nits de fosca absoluta veient naus sense rostres que s'enfonsaven cercant l'esperança, vànoves de cartó als carrers o màrtirs sense nom que s'enduien mil noms, que no pretenien ser màrtirs. He viscut llunes en quart minvant cercant paraules que s'esmunyien, d'altres en quart creixent amb silencis amb gust a canella, o que dissimulaven les escletxes... Finalment, sense cap mena de dubte he viscut moltes nits de llunes al ple, que m'aixoplugaven de la fosca. He viscut llunes aprenent a estimar amb el llenguatge del cos i dels versos, recordant instants de criançó o somiant passejar de bracet amb les dones que més m'han estimat i que més estimo...




https://www.llibreriasarri.com/cat/libros/de-part-cert_0010142268


En aquests setze relats, "de part certa" l'autor ens transporta amb una prosa senzilla, intimista i de fàcil lectura a mons desconeguts, complexos i de vegades convulsos. El d'un soldat de Déu, d'un home ocell, d'un expert en viatges astrals, d'una experiència d'adolescent, d'un presidiari poc convencional, d'una ment torturada o d'una vident. En altres, amb un estil propi, mescla delicadament la prosa imaginativa, amb polsims poètics, que atraparan al lector en una teranyina de la qual, difícilment, en podrà sortir. Històries d'amor entre un home i una olivera, la dura vida d'una figa, la rebel·lió d'un ocell inconformista o fins i tot el relat d'unes màgiques barbes de nan el passejaran per una fantasia tan real com la vida mateixa.
El nexe comú d'aquest llibre és precisament que, en totes les històries en un moment o en un altre, apareix aquesta frase tan utilitzada en els pobles petits quan un no vol revelar la font de la informació que dóna, "de part certa".
Us convidem a buscar el missatge amagat en cadascun dels relats, doncs, de part certa us puc ben dir, que cap d'aquestes històries us deixaran indiferents.



Llàgrimes de sal és una novel·la apassionant, que narra la insòlita i estreta relació que manté un jove entre la mar, l'amor i la mort. Ens mostra la duresa i la tendresa en els homes de la mar i com de vegades les casualitats de la vida et poden portar per sendes insospitades.
El coneixement del món de la mar i la pesca, li permet a l'autor barrejar realitat i ficció, fent un retrat detallat de situacions extremes en el dia a dia del protagonista. L'Arnau, un jove pescador educat en una família d'arrels marineres, per circumstàncies de la vida haurà de madurar abans d'hora i enfrontar-se als reptes a què la vida el sotmet.
Ambientada als anys quaranta, sense dubte, és una novel·la que no deixarà indiferent a aquells que estimen la mar.


https://www.libreriaproteo.com/libro/ver/id/1679756/titulo/el-desfullar-de-les-nimes.html

El desfullar de les ànimes és un poemari on l’autor ens presenta un personatge que manté una constant lluita, que enfronta cor i seny en tot allò que veu i no vol veure. Ens endinsa en la complexitat  de les relacions de parella, els conflictes interns entre el que va ser, el que és i el que hauria de ser, en els missatges no desencriptats, en les soledats del desprès, en els dubtes existencials, en les pors a buscar nous camins, en les llagues dels records, en el renéixer de l’esperança...
Els poemes s’estructuren en una història quotidiana i actual que despulla els sentiments més profunds i secrets d’un ésser, que lluita amb la realitat per poder subsistir internament i trobar una drecera en el pedregós camí del amor.



Escacs un regne màgic és un conte que, en forma d'aventura fantàstica i de forma divertida introdueix als nens en el coneixement del món dels escacs.
Està ambientat a l'Ametlla de Mar i és recomanat per a nens a partir del cinc anys.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris