diumenge, 25 d’abril del 2021

Crítica literaria de "Pells de Sorra i Escates"

Quan un rep crítiques literàries positives d'una novel·la, sempre és un plus d'il·lusió per continuar escrivint i tirar endavant, més en temps complicats com els que estem vivint. Però si a més el que fa la crítica és un poeta de la talla de l'Albert Guiu, al que tants admirem, el goig es multiplica i gairebé t'obliga a seguir intentant trenar històries.

Us deixo les paraules que l'Albert Guiu ha dedicat a la novel·la "Pells de Sorra i Escates":

"Novel·la amb peus d'atleta, lleugera; cor de poeta, sensible; personatges descrits amb destresa i profunditat, l'autor els i les fa nostres; geografies, religions, passions i atzars del destí fotografiats amb agilitat; conflictes de guerra ben presentats; i la mar xisclant, estimant, esdevenint amor i misteri ens mostra batecs de pescadors; un xarlet vola constantment sobre la bona novel·la.
Merci Àngel Martí Callau per haver escrit un corpus tan ben multiplicat de fets on geografies, vides, morts, místiques, al·legories... i sobretot moltes sensibilitats humanes ballen entre tinta i moltes ben trobades abstraccions el bell ball de la literatura.

Albert Guiu, a 25 d'abril de 2021"




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris