dilluns, 17 de febrer del 2020

Dia Internacional de les llengües Maternes


La Conferència General de la UNESCO, en novembre de 199, va declarar com el Dia Internacional de les Llengües Maternes el 21 de febrer. Aquesta data commemora el 21 de febrer de 1952, en què la policia de Blanga Desh va tirotejar una manifestació de joves que demanaven poder utilitzar el Bengalí com a llengua oficial. En aquells temps la llengua oficial del País era l'urdú.

L'Ateneu Calero va voler commemorar aquest dia organitzant, el passat 16 de febrer, un acte a la Plaça Catalunya, consistent en què disset persones de diferents nacionalitats van recitar un poema amb la seva llengua. Els assistents a l'acte van rebre un llibrer on figurava el poema original a llegir i la traducció del mateix al català i castellà. A més, en finalitzar l'esdeveniment, es va poder fer un tast dels menjars típics de cada País, que els mateixos recitadors van portar.
Els participants van  ser:
Ainoa (Romania), Fausto Capodiferro (Itàlia), Isabella (Colòmbia), Bea (França), 
Julia (Anglaterra), Jou (Brasil), Joan Borràs  (Aragonès), Rachid (Àrab), Bernardo (Neerlandès i Alemany), David Botello (Espanyol),
Adriana Alonso (Hebreu), Naomí (Anglès), Nina (Ucraïnès), Roser Llanes (Català) Melanie (Francès) i Rico Calabrissi (Argentí).
Cal agrair la col·laboració de la regidoria de cultura de l'ajuntament de l'Ametlla de Mar i al Bar Parisien.
Però especialment hem de fer un reconeixement a la gent de l'Ateneu Calero que han estat treballant per poder fer realitat aquesta activitat: Eva Mir, Isabel Labòria, Àngels Puente, David Rivera, Glòria Piñol, Josep Lluís Galceran i Raul Romeu. Felicitats a tots, va quedar un acte preciós.





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris