dijous, 12 de setembre del 2019

Que és l'Ateneu Calero de la SCER?


Suposo, que en els darrers dies, haureu sentit parlar d'una entitat que es fa dir L'Ateneu Calero de la SCER. La majoria de vosaltres us preguntareu que és, exactament, aquesta associació, i el motiu de la seva creació.
L'Ateneu Calero de la SCER, neix amb la idea de la necessitat d'aglutinar a tota la gent que vol promoure la cultura, al nostre poble i més enllà, en una sola entitat, la Societat Cultural Esportiva i Recreativa de L'Ametlla de Mar; un dels pilars fonamentals de l'associacionisme a la nostra població. Des de fa molt de temps, una bona part de la gent que ha impulsat el moviment cultural a La Cala, els darrers anys, teníem clar que el millor per la cultura és que tots voguem junts, i en la mateixa direcció: teatre, banda de música, batucades, majorets... Tots estem en el mateix vaixell. 
És per aquest motiu que fa uns mesos, un nombrós grup de persones, amb experiència en l'organització d'actes culturals, decidim que és hora de fer el pas per integrar-nos a la SCER i crear L'Ateneu Calero. Entitat, per altra banda, que ja existia a la nostra població durant la república, i d'aquí que haguéssim volgut triar aquest nom.
Quan vàrem contactar amb els responsables de la SCER, tot van ser facilitats, fet que els hi agraïm. Ells també feia temps que pensaven el mateix, la unió fa la força. I així, gràcies a la voluntat de tots, ha estat possible aquesta incorporació de l'Atenu a la SCER
Democràticament, es va elegir una junta, que presideix Joan Borràs, i que tindrà una durada de quatre anys, i vàrem començar a endegar projectes.
Que vol fer exactament l'Ateneu?
L'Ateneu, vol impulsar el moviment cultural a la nostra població i, especialment, potenciar i projectar a l'exterior als nous valors culturals i de belles arts que cada dia ullen a La Cala. Donar a conèixer els moviments del territori, amb presentacions de llibres i/o conferències de gent del món de l'art, entitats que cerquin la inclusió social i/o difonguin valors com la igualtat o la llibertat. Fomentar programes de formació en la tolerància a les escoles, a través de l'art, i una part fonamental, duu a terme totes les accions necessàries per recuperar la memòria històrica de la nostra població i la nostra parla. 
L'objectiu és clar, formar una entitat cultural forta, democràtica i inclusiva, on tingui cabuda tot-hom, i qualsevol pugui aportar el seu petit gra d'arena per reforçar la cultura als nostres carrers.
Com, i qui, pot entrar a formar part de l'Atenu Calero?
A l'Ateneu, sortosament, hi tenim gent de tots tipus: actors, fotògraf, pintors, especialistes en cinema, videoaficionats, cantants, músics, dissenyadors gràfics, escriptors... però també tenim gent que senzillament volen participar d'aquests actes, fent allò que poden, donant un cop de mà; tots hi caben i tots són necessaris. Per ser de l'Ateneu, només hi ha un requisit, ser soci de la SCER i sol·licitar l'ingrés. Res més fàcil.
Que hem fet fins ara?
El nostre primer acte va ser tot un repte. Encara en fase embrionària de L'Atenu, l'Associació Poemes al Vent, en va demanar organitzar un acte de reconeixement al poeta Calero Josep Consarnau en el seu 90è aniversari. Ho vàrem fer a la plaça de L'Amerat i va ser tot un èxit de públic. 
El segon, endegar de nou el Club de Lectura de L'Ateneu, que coordina Àngels Puente, i al que animem a la gent a participar. Poder comentar un llibre després d'haver-lo llegit amb més gent, veure la pel·lícula del llibre, o fins i tot, poder comentar-lo amb l'autor, és un veritable luxe.
Ara el pròxim acte, el 6 d'octubre a les 12.00 h al CIP, la presentació del llibre de poemes "Camí de Margarides", de la Fe Ferré, la reconeguda poeta de Cabacés.
I no patiu, tenim projectes per al gust de tot-hom.
Desitgem, de cor, que ben aviat tota la gent que treballa per la cultura en el nostre poble, entengui aquesta filosofia d'unitat i pluralitat, i s'incorpori a l'Ateneu.
Esperem el vostre suport!









4 comentaris:

Comentaris