dilluns, 28 de gener del 2019

Numen el somni de l'Ebre


Finalment, el passat 26 de gener, amb el Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa de gom a gom, Numen va emergir del riu amb un espectacle absolutament encisador. Valer Gisbert va saber mesclar, a la perfecció, els versos, la música, la dansa, la imatge i la llum, per donar vida a la mussa que inspira la gent de l'Ebre. 
Si aquest espectacle pretenia ser quelcom més que un reconeixement a aquests més de 80 ebrencs i ebrenques del món de la cultura premiats durant el 2018, ho va aconseguir des del primer moment. La delicadesa i sensibilitat extrema dels actors i músics, va mantenir al públic assistent amb l'emoció a flor de pell. El recinte, a poc a poc, es va anar inundant d'una boirina dolça, de cotó de sucre, d'aquelles que et perdura a la boca i a l'ànima durant temps, molt de temps.
Moments especials com el reconeixement a la tasca, absolutament desinteressada, del sensiblement torbat per la sorpresa Ricardo Gascón, per fomentar els actes culturals a les nostres terres, que va rebre un original de l'Ignasi Blanch... O senzillament el retrobament amb tants amics i amigues del món de la cultura, van fer d'aquesta primera edició de Numen un pas importantíssim pel reconeixement de l'aportació cultural que les Terres de l'Ebre fa al País.
Tant la Presidenta d'Òmnium Cultural de Terres de L'Ebre, com el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, també van voler tenir un record per aquella gent que ha lluitat i lluita per la cultura i ara es troba a la presó.
La cloenda de l'acte amb els premiats es va fer al Forn de la Canonja, on menjant i bevent, vam poder xerrar i debatre sobre el futur de la cultura a les nostres terres i també conèixer-nos tots una mica més.
No voldria acabar sense donar les gràcies a totes aquelles persones i entitats que han lluitat per tirar endavant aquest reconeixent, en especial a Ricardo Gascón i Jesús M Tibau que des de Dillums D'Arts al Forn, no paren d'endegar iniciatives tan feixugues com aquesta, a L'Ajuntament de Tortosa pel suport donat a l'acte, a Òmnium Cultural i a Valer Gisbert i tot el seu equip.

Gràcies a tots!

Us deixo unes fotos i el llistat dels premiats.







1 comentari:

Comentaris