dimarts, 21 d’agost del 2018

La poesia elèctrica DeMatíMañana

En aquests temps convulsos que vivim, sempre és d'agrair que hi hagi gent que aposti per regalar uns instants de calma, de pau, de poesia, i en aquest context el passat 10 d'agost aterrava a l'Ametlla de Mar el quartet rapitenc de poesia elèctrica DeMatíMañana, integrat per l’Eva Mascarell, Miquel Reverté, Eduardo Margaretto i la incombustible guitarra del Mestre Tomasso.
La Plaça Joan Miró, presidida per una immensa àncora, símbol inequívoc de la gent de mar, va ser el lloc triat per l'ajuntament de l'Ametlla de Mar per donar a conèixer als caleros el que fan els peculiars poetes DeMatíMañana.
Fins i tot el cel grisós i amenaçant a pluja va voler guardar silenci durant l'actuació per recrear-se amb els versos del poemari Mot i Mirada, del desaparegut John Gras i dels mateixos Reverté i Margaretto. La guitarra del mestre Tomasso, no va ser un simple acompanyament, es va convertir en una veu més a sobre de l'escenari instal·lat a la plaça, una veu que va emplenar de màgia la dolçor de la veu de l’Eva, la sobrietat de Reverté i els punyents versos de l'expressiu Margaretto.
Al trencador quartet no li va costar gens arrancar els aplaudiments espontanis del públic que es va aplegar a la plaça per gaudir d'un capvespre especial.
Durant una hora el temps es va aturar per delectar-se amb la mescla d'olor a mar, el sabor d'una tarda d'estiu escortada per les gavines i la poesia actual dels rapitencs, que no va deixar indiferents als caleros i turistes que passejaven i s'anaven afegint a l'esdeveniment, atrets pels versos.
Segurament aquesta actuació ha estat quelcom més que una tarda de poesia a la vora de la mar, segurament és una altra porta que s'obre per connectar els moviments culturals que es duen a terme a La Cala i a La Ràpita, dos pobles, des de sempre, agermanats per les costums marineres.
Esperem que aquest quartet poètic, ja sigui de matí mañana, als capvespres o a la llum de la lluna no deixi de delectar-nos amb els seus versos colpidors i directes.

                                                                                         Àngel Martí Callau

                                                                                                  L’Ametlla de Mar


Gràcies amics!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris